Wat is coaching?
Hoe werkt het?
Coaching is meestal gericht op het uitoefenen van werk of functie. Daarom de term functiegerichte coaching. We stellen duidelijke doelen en werken hier in een reeks van vijf gesprekken aan. Daarna kijken we of we de gestelde doelen hebben gehaald. Als dat niet is gelukt maar we zien wel vooruitgang, dan kunnen we een nieuwe reeks van 5 gesprekken overwegen.
Bij functiegerichte coaching gaat het dus vaak om een ontwikkelproces in relatie tot werk. Het doel zal meestal zijn om je werk beter te kunnen doen of een stap vooruit te zetten in je loopbaan.
Soms kun je in relatie tot werk spreken over burn-out. Dat is echt geen modeverschijnsel maar een specifiek klachtenpatroon als gevolg van langdurige overbelasting. Burn-out is niet eenvoudig te bestrijden. Het is geen schande om er hulp bij te vragen middels coaching. Beluister voor meer informatie deze pod-cast op Spotify over burn-out.
Bedrijfsarts & werkgever
Een belangrijk aspect bij functiegerichte coaching is de rol van de bedrijfsarts of de werkgever. Het is mogelijk om hen bij het proces te betrekken of op de hoogte te houden. Dit geeft je werkgever de kans om te investeren in je ontwikkelproces. Natuurlijk worden hier strenge eisen aan gesteld ter bescherming van je gegevens. Er vindt beslist géén gegevensuitwisseling plaats zonder dat jij dat wilt en zonder jouw uitdrukkelijke schriftelijke instemming.